HTML

Egészségbiztositási pénztárak megalakulása

Több-biztosítós rendszer kialakulásának folyamata, vélemények, cikkek. Vitafórum. Az www.ebp.hu oldal kivonata.

Utolsó kommentek

Miért van csend az egészségügyi törvény körül?

2008.01.28. 11:17 gergo1000/2

Mióta a törvényt Sólyom László visszaküldte a parlamentnek megfontolásra, meglepő módon újra nem téma a médiában az egészségügy. Mostanában főleg csak a vizitdíjról lehet hallani, miközben annak jelentősége jóval kisebb, mint a több-biztosítós rendszer bevezetésének. Ami a mai kommunikáció szerint már nem is több-biztosítós, hanem csak több-pénztáras. Arról persze elfelejtkeznek, hogy a tervek szerint csak átmeneti időszakban van szó több-pénztárról.
Mi lehet az oka az elmúlt időszakban a hallgatásnak? Valóban annyira ellenzi az ellenzék a rendszer bevezetését, mint amennyire azt hangoztatta? Esetleg ők is meglátták az üzleti lehetőségeket, és nem szeretnének kimaradni? Az ellenzék több vidéki megyében többségben van, elképzelhető, hogy ezt kihasználva ő maguk fognak pénztárakat alapítani, természetesen azzal az ideológiával fogják magyarázni a megmagyarázhatatlant, hogy ez az egyetlen módja, hogy megvédjék az állampolgárok közvagyonát.
Miközben az ellenzék, abbahagyta a tiltakozását, a kormány elkezdte a már jól megszokott önreklámozást. A www.magyarorszag.hu/egeszsegbiztositas oldalon próbálja népszerűsíteni a kidolgozatlan rendszerét. A törvény önmagában csak egy keret, melynek a lényegét, a különböző miniszteri rendeletek, utasítások, szabályok fogják megtölteni tartalommal. Ezekről semmilyen nyílt vita nem zajlik, se szakmai, se társadalmi szinten, miközben az egyértelmű, hogy a háttérben folynak a tárgyalások. Szép csendben, mindenféle komoly vita nélkül, ahogy már ebben az országban megszokhattuk.
Reméljük ez az oldal legalább egy fórum lesz, ahol szakemberek és nem szakemberek egyaránt kifejthetik véleményüket. Ahhoz, hogy a társadalom elfogadja az új rendszert, ahhoz szükség van társadalmi vitára. Mint minden rendszernek, ennek is meg lesz a maga előnye és hátránya, lesznek nyertesei és vesztesei. Reméljük több nyertes lesz, de ehhez nyíltan kell beszélni a problémákról is.

Szólj hozzá!

Címkék: sólyom törvény ebp

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegpenztar.blog.hu/api/trackback/id/tr90314556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása