HTML

Egészségbiztositási pénztárak megalakulása

Több-biztosítós rendszer kialakulásának folyamata, vélemények, cikkek. Vitafórum. Az www.ebp.hu oldal kivonata.

Utolsó kommentek

Miért kell a választókat megtéveszteni?

2008.02.02. 19:30 gergo1000/2

Félreértések elkerülése végett szeretném leszögezni, hogy nem ellenzem a több-biztosítós rendszer bevezetését, de nem is támogatom. Egyszerűen annyira kevés és az is fals információ lát napvilágot, hogy egyszerűen nem lehet észérvek alapján dönteni. A kormánypárt elindította „felvilágosító" kampányát korábban, de most már az Mszp saját oldalt is indított: http://egeszsegbiztositas.mszp.hu/index.php

Nagyon fontosnak tartanám, hogy minden politikai oldal készítse el a saját oldalát, de ne ilyen stílusba.  Az oldal megint nem szól semmiről, nem tárja az emberek elé a valóságot. Vigyázz arra, hogy ne hazudjon, de elfelejt igazat mondani. A féligazság, pedig rosszabb, mint a hazugság.

Legjobb példa a „rémhír" terjesztések cáfolása:

5. "Megszűnik a szabad orvosválasztás."

Tévhit. Az új rendszer a szabad orvosválasztás terén nem hoz érdemi változást. Ahol teljes szabadságunk volt eddig, az lesz ezután is, ahol pedig eddig sem volt korlátlan a szabadságunk, most is megmaradnak bizonyos korlátok.

Tegnapi írásunkban pont erről irtunk, hogy ma sincs szabad orvosválasztás a szabályok szerint, de az emberek ezt nem érzik. Ha megint azt hallják, hogy semmi nem változik, akkor megint csak félrevezetés történik. Attól, hogy ma is ez a törvény attól még ezt senki nem tartja be, mert nem tartatják be.

Az oldalon nincs lehetőség nyílt fórumon vitázni, csak kérdést lehet feltenni, amelyre állítólag majd válaszolnak, viszont az látszik, hogy az oldalra csak szűrt információk kerülhetnek, melyet előtte többen leellenőriznek.

Kíváncsian várjuk a Fidesz, Szdsz oldalait is a témában, bár előre félünk a Fidesz ingyenes egészségügyet hirdető szlogenjétől. Lehet, hogy a költségtérítések után nem vonnak egészségügyi járulékot, de az átlag ember nem költségtérítésből, hanem fizetésből él, sajnos tőlük már nagyon régóta vonnak és nem is keveset.

1 komment

Címkék: kampány megtévesztés orvosválasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegpenztar.blog.hu/api/trackback/id/tr97322432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.02.05. 04:52:02

Remek! Nyomjátok a blogot, fontos a tájékoztatás.
ü bbjnick
süti beállítások módosítása